Voor een lunch had ik de schone taak zoetigheid te maken. Wilde naast een taart ook chocolade- sinaasappel truffels maken. Heb het recept twee keer uitgeprobeerd maar het werd niks.
Bij de laatste poging wat aanpassingen gedaan en het geheel - op hoop van zegen - in de oven gezet met als resultaat een aangename verrassing.
Je hebt voor dit taartje nodig: 200 ml verse sinaasappelsap - 200 gram gehakte witte chocola - 150 gram gemalen amandelen - 3 eidooiers - 100 gram poedersuiker.
Oven aan op 160 graden. Sap in een pannetje, breng aan de kook en wacht totdat je ongeveer de helft over hebt. Haal de pan van het vuur en doe de chocola er in stukken bij. Laat de chocola al roerend helemaal smelten. Wanneer de inhoud is afgekoeld voeg je de amandelen, dooiers en suiker erbij. Blijf roeren.
Als het goed is krijg je nu een kleffe massa die je in een kleine taartvorm (bekleed met bakpapier) smeert. Doe het geheel 30 minuten in de oven. Et voilà, de truffels zijn een sticky taartje verworden. -Veer-
Geen opmerkingen:
Een reactie posten