30 juni 2010

Recept voor tartelettes: Franse vruchtentaartjes!

Een feestje voor je ogen en je mond! Eindelijk eens zelf tartelettes gemaakt na een spontane aanschaf van 6 vormpjes (bij de Blokker).

Deeg voor 4 tartelettes:
95 gram bloem
55 gram zachte (room)boter
25 gram suiker
1 eigeel
citroenrasp van een citroensnufje zout

Topping:
fruit, room of kwark of amandelspijs.

Verwarm de oven voor op 180C.
Doe boter, suiker, ei, zout en citroenrasp in een kom. gebruik mixer met deeghaken. Kneed een bol en zet 1 uur, afgedekt met folie, in de ijskast.

Vul de vormpjes en dek ze af met bakpapier waar je bonen of linzen oplegt. Dit is om verbranding te voorkomen. Bak in 12 - 15 minuten lichtbruin.

Versieren en aftoppen:
Laat de taartjes afkoelen en was ondertussen de aardbeien en bessen. Was de frambozen niet. Vul de bakjes met wat je lekker (in je ijskast) vindt: room of kwark, amandelspijs of van die gele custard.

Om de taartjes mooi te laten glimmen:
Verwarm 1 dl appelsap, week 2 blaadjes gelatine. Mengen, even laten afkoelen et voila!

De echt foodie maakt natuurlijk zelf amandelspijs (suiker, gehakte amandelen en ei)!
- Floor -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten