Deze 'easy hap' heb ik vandaag bij elkaar bedacht en is voor ons nu een blijvertje.
Nodig voor 2 personen:
Nodig voor 2 personen:
- zalm in reepjes, ruim 3 ons
- mie, een stuk of wat nestjes, zoveel als je wilt
- groene currypasta, eetlepel of 2
- verse spinazie, paar handen vol
- 2 tenen knoflook
- Griekse yoghurt, 3 - 4 eetlepels
- scheut vissaus
- eventueel wat gember uit potje, als bij de sushi
- zout en peper op gevoel en smaak
Mie in een pan met water opzetten. Intussen olie in een wok verhitten. Voeg 2 gekneusde knoflook tenen toe en de curry pasta. Roeren, roeren! De zalm erbij, floep floep, husselen. Dan de spinazie en de vissaus toevoegen. Blijven bewegen.
Het vrijkomende vocht van de spinazie, voor zover dat gaat, afgieten. Wok van het vuur afhalen. Yoghurt erdoor mengen. De mie checken, afgieten en bij de zalm-spinazie mix doen.
Verdeel het geheel over 2 kommen, eventueel wat gember boven op. Easy! - Veer -
Geen opmerkingen:
Een reactie posten