14 juli 2010

Jelly, jam, marmelade en lemon curd

In de Appie zag ik een paar 'lekkere potjes' op het schap staan. Toen ik goed keek zag ik er ook een potje Lemon Curd tussen staan. Niet iets dat je dagelijks koopt. Wat is eigenlijk het verschil tussen jelly, marmelade, jam en lemon curd?

  • Jelly: doorzichtig gelei van fruitsap en suiker
  • Marmelade: gelei met stukje fruit (en schil)
  • Curd: glad en romig: suiker eieren en boter, citroen sap en rasp
  • Jam/ Confiture: gekookt fruit en suiker

Curd kun je dus als smeersel, topping of vulmiddel gebruiken. Het wordt vooral gebruikt voor taartvulling (in een tartelette) of als garnering bij desserts: wafels, scones, croissants, crepes, parfaits, soesjes, cake vulling, toast, meringue...

Mmm.... - Floor-




foto tartelettes: Hannah Kaminsky

Geen opmerkingen:

Een reactie posten