Voor 2 personen heb je nodig:
- 2 aubergines
- 350 ml tomatenpassata
- 1 blik tomaten stukjes
- 350 ml tomatenpassata
- 1 blik tomaten stukjes
- 200 gram runder gehakt
- 2 gekneusde tenen knoflook
- olijfolie
- 75 gram feta in stukjes
- 40 gram geraspte Parmezaan
- handvol gehakte peterselie
- peper, zout, paprikapoeder
Verhit wat olijfolie in een steelpan met de 1 teen knof. Voeg dan de passata, de tomatenstukjes en 1 deciliter water toe, breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en laat de saus 10 a 20 minuten pruttelen, totdat deze is ingedikt maar nog wel goed vloeibaar is.
Verwarm de oven op 180 graden en zorg voor een pan kokend water met een snuf zout. Snij de aubergines in de lengte open. Schep het vlees er met een lepel of 'meloenbolletjesmaker' uit zodat er bootjes ontstaan. Kook de aubergines ongeveer 10 minuten in de pan met water. Als ze gaar zijn haal je ze eruit.
Hak het vlees van de aubergine klein. Verhit in een diepe pan olijfolie en knoflook. Voeg het auberginevlees toe en wat paprikapoeder. Wanneer het auberginevlees licht bruin is doe je het gehakt erbij. Bak en hussel 10 a 15 minuten en breng op smaak.
Voeg vervolgens de helft van de tomatensaus toe en daarna de feta, Parmezaan en de peterselie.
Leg de auberginebootjes in een schaal. Handigst is als de schaal niet te groot is en de bootjes dicht tegen elkaar aanliggen. Vul de bootjes met het aubergine-gehakt mengsel en schep daarna de rest van de tomatensaus erover heen.
Bak de aubergines 45 minuten in de oven. - Veer -
Verwarm de oven op 180 graden en zorg voor een pan kokend water met een snuf zout. Snij de aubergines in de lengte open. Schep het vlees er met een lepel of 'meloenbolletjesmaker' uit zodat er bootjes ontstaan. Kook de aubergines ongeveer 10 minuten in de pan met water. Als ze gaar zijn haal je ze eruit.
Voeg vervolgens de helft van de tomatensaus toe en daarna de feta, Parmezaan en de peterselie.
Leg de auberginebootjes in een schaal. Handigst is als de schaal niet te groot is en de bootjes dicht tegen elkaar aanliggen. Vul de bootjes met het aubergine-gehakt mengsel en schep daarna de rest van de tomatensaus erover heen.
Bak de aubergines 45 minuten in de oven. - Veer -

Geen opmerkingen:
Een reactie posten