Je maakt dit gerecht in 15 minuten, voor 8 personen heb je nodig:
- 4 gekookte bietjes, schil eraf en in stukjes
- 8 a 9 rolmopsen, is zelfde als drie potten
- rauwe spinazie of rucola
- frambozen voor de garnering, ongeveer 200 gram
Voor de dressing:
- een lepel of 8 met druivenpit-olie, als je dat niet hebt of niet kan vinden is olijfolie ook goed, neem dan wel 'milde' olijfolie
- 2 lepels balsamicomosterd, alternatief is andere mosterd, begin dan met 1 lepel
- 2 a 4 lepels sap uit het rolmopspotje
- 1 lepel frambozenjam, een alternatief is aardbeienjam
- zout en peper
Ontrol de mopsen, de uitjes bewaren, de augurken en andere derrie wegdoen. Snij de mopsen in stukjes en maak de uitjes klein. Doe beiden in een schaal en voeg de gesneden bietjes toe. Hussel vis en biet door elkaar.
Voor de dressing de olie, het mopsensap, mosterd en jam mixen. Proeven, naar smaak zout en peper toevoegen. Best kun je de dressing even - uurtje - laten staan en dan nog eens proeven, indien nodig naar smaak 1 van de dressing ingrediƫnten extra toevoegen.
Zet 8 bordjes klaar. Leg hier een handje spinazie of rucula op. Vervolgens een paar lepels mops met biet, daarna iets van 2 lepels dressing erover. Garneren met de frambozen. - Veer -

Geen opmerkingen:
Een reactie posten