13 oktober 2010

Chocoladetaart - een variant


Hoeveel recepten zijn er wel niet voor chocoladetaarten? Heb er een uitgeprobeerd van Tessa Kiros, maar heb niet helemaal gedaan wat ze zegt. 

Het taartje is lekker als toetje met wat slagroom en/of fruit. Kan ook 'gewoon' aan de keukentafel met een kop thee.

Je hebt nodig:

100 gram boter
100 gram basterdsuiker
100 gram donkere chocola in stukken
3 eiwitten en 3 dooiers
20 gram bloem en een beetje extra
40 gram gemalen hazelnoten


Verwarm de oven op 180 graden. Vet een taartvorm van +/- 20 cm in, en bestuif met bloem.



Smelt de boter. Voeg suiker en chocola toe. Roer tot de chocola is opgelost en laat het mengsel afkoelen.
Voeg de eidooiers toe en mix de boel goed door elkaar. Hierna meel toevoegen, roeren en dan de  hazelnoten er door scheppen.

Klop de eiwitten stijf en spatel dit door het chocolademengsel. Het geheel nu in de taartvorm storten en 25 a 30 minuten bakken.

Laat de taart een halfuurtje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. - Veer - 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten