Hoeveel recepten zijn er wel niet voor chocoladetaarten? Heb
er een uitgeprobeerd van Tessa Kiros, maar heb niet helemaal gedaan wat ze zegt.
Het taartje is lekker als toetje met wat slagroom en/of
fruit. Kan ook 'gewoon' aan de keukentafel met een kop thee.
100 gram boter
100 gram basterdsuiker
100 gram donkere chocola in stukken
3 eiwitten en 3 dooiers
20 gram bloem en een beetje extra
40 gram gemalen hazelnoten
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een taartvorm van +/- 20 cm in, en bestuif met bloem.
Smelt de boter. Voeg suiker en chocola toe. Roer tot de chocola is opgelost en laat het mengsel
afkoelen.
Voeg de eidooiers toe en mix de boel goed door elkaar. Hierna meel toevoegen, roeren en dan de hazelnoten er door scheppen.
Klop de eiwitten stijf en spatel dit door het
chocolademengsel. Het geheel nu in de taartvorm storten en 25 a 30 minuten
bakken.
Laat de taart een halfuurtje afkoelen voordat je hem uit
de vorm haalt. - Veer -
Geen opmerkingen:
Een reactie posten