Easy en lekker, deze thaise soep met maiskoekjes.
De soep bestaat in vele varianten, afhankelijk van je wensen, maar is ongeveer:
- 0,75 a 1 liter kippen bouillon
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 staken sereh, pletten en in de lengte doorsnijden
- stuk gember in stukjes
- rode peper in ringetjes of hoeveelheid Harissa naar keuze
- twee handen champies in stukjes
- 1 a 2 kipfilet of gerookte kipfilet in stukjes
- garnalen, zoveel je wilt, of geheel niet
- sap van een limoen
- 2 theelepels suiker
- 2 soeplepels vissaus
niet meer laten koken. 15 minuten of langer op middel hoog vuur, klaar
- 50 gram meel
- 1 ei
- 1 eetlepel vissaus
- 1 teen knoflook, geperst of in stukjes
- half blikje mais, afgegoten
- 1 lenteuitje, als je die hebt
- zout, peper
- zonnebloem- of rijstolie
Meel, ei, knof, vissaus en helft van de mais mixen met staaf mixer. Daarna rest van de mais, het uitje, zout en peper erdoorheen roeren.
In een pan wat olie verhitten. Met een lepel een plons deeg in de pan laten glijden. Kan ongeveer 8 keer. Bruin bakken aan twee zijden. Lekker met chillisaus.Variant: naast de mais ook gehakte garnalen door het deeg. - Veer -
Geen opmerkingen:
Een reactie posten